Forsknings- og udviklingsforløb maj-juni 2019

30. april starter næste forløb med plads til 10 virksomheder. Der er få ledige pladser. Er du interesseret, så kontakt os venligst.

Smart Home er et forskningsbaseret udviklingsforløb med fokus på digitale forretningsmodeller for virksomheder inden for Smart Home feltet.

Forsknings- og udviklingsforløbet består af tre aktiviteter:

1. formidling af den nyeste forskning om Smart Home markedet og digital ledelse via et introkursus, hvor danske og internationale forskere formidler den nyeste viden om Smart Home markedet og sætter den teoretiske ramme for det videre forløb
  2. et såkaldt interventions- eller udviklingsforløb – Living Lab workshops – hvor du får indsigt, værktøjer og konkrete opgaver med det mål, at du og din virksomhed kan blive klogere på virksomhedens digitale modenhed og hvordan I kan agere i fremtidens forretningsmæssige og teknologiske Smart Home økosystem. Living Labs faciliteres af erfarne konsulenter fra Alexandra Instituttet
  3. forskningsaktiviteter via dataindsamling via interviews og spørgeskemaer, hvor din virksomheds digitale modenhed og kundefokus måles før og efter, at I har deltaget i kurset og de fire Living Labs. Din virksomhed vil modtage konkret feedback, som I kan bruge i jeres videre udvikling.

I forløbet vil I arbejde sammen i en gruppe bestående af op til ti virksomheder, der repræsenterer forskellige brancher i det såkaldte Smart Home økosystem. Det kan være producenter, grossister, leverandører, it-udviklere eller serviceorganisationer – alle virksomheder, der har en rolle i Smart Home værdikæden. I kommer således ikke til at arbejde med virksomheder inden for jeres egen branche eller konkurrenter.

Sammen med de ni andre virksomheder vil din virksomhed lære, hvad et Smart Home økosystem er, og I vil få mulighed for at udvikle en strategi og forretningsmodel for, hvordan I kan agere i dette økosystem og finde jeres rolle.

HVORNÅR

• 30. april, kl. 9-13: Introkursus med Professor Børge Obel, Postdoc Peter Kalum Schou og Research Scientist Nils Fonstad fra MIT.
  • 8. maj: 9-13: Introkursus om Smart Home kunder og marked
  • 8. maj kl. 13-17: Living Lab 1 : Intro
  • 22. maj kl. 13-17: Living Lab 2: Virksomhedens kunder og digitale modenhed
  • 17. juni kl 13-17: Living Lab 3: Virksomhedens plads i økosystemet
  • 25. juni kl. 13-17: Living Lab 4; Service transformation og Road

PRIS

Dette forsknings- og udviklingsforløb finansieres af Industriens Fond og Aarhus Universitet, Institut for Virksomhedsledelse. Deltagende virksomheder medfinansierer med sin tid og et gebyr på 13.000 kr. for den første deltager, 6.500 for hver af de næste 2 personer. Der kan max deltage 3 personer per virksomhed.

I skal påregne at bruge ca. 100 - 150 timer på forløbet fordelt på det antal medarbejdere, som din virksomhed inddrager i forløbet. Inkluderet i dette er også tid til at hjælpe os med at evaluere indsatsen og dens betydning for jeres virksomhed.

TILMELDING OG MERE INFORMATION

Ønsker du at høre mere om forløbet, så er du velkommen til at kontakte Professor Børge Obel på mobil 20207355 eller bo@icoa.au.dk

Tilmelding kan ske ved henvendelse til projektleder Pernille Kallehave peka@mgmt.au.dk