Nyhed - dansk version

DESIGN-EM Conference ICOA

Stor interesse for konference om organisering af hospitalers akut afdelinger

I løbet af få uger har 150 tilmeldt sig konferencen ”Organisering af fælles akutmodtagelser”, der foregår mandag 2. december. Konferencen vil belyse, hvordan behandlingskvalitet, ressourceforbrug og omkostninger bliver påvirket af, hvordan en akut afdeling organiseres.

Akutområdet på de danske hospitaler er i hastig forandring med etablering af fælles akutmodtagelser. Hospitalerne har fået stor frihed til selv at organisere deres fælles akutmodtagelser, og derfor ser vi i dag meget forskellige løsninger.

 

Hvordan de organisatoriske forskelle påvirker behandlingskvalitet, ressourceforbrug og omkostninger vil i den kommende tid blive belyst og undersøgt af det interdisciplinære forskningsnetværk DESIGN-EM, der er et samarbejde mellem forskere fra Interdisciplinary Center for Organizational Architecture (ICOA) på BSS og Center for Akutforskning ved Health, Aarhus Universitet/Aarhus Universitetshospital.

De første forskningsresultater præsenteres

På konferencen den 2. december vil de første forskningsresultater fra en forundersøgelse foretaget af DESIGN-EM blive præsenteret. Forskerne har foretaget en komparativ undersøgelse af organiseringen af fem akutafdelinger på hospitaler i Region Midtjylland.

- Det har været spændende at få indblik i de forskellige måder, man har valgt at organisere sig på i de fem akutafdelinger og høre om de overvejelser, som ligger til grund for de forskellige valg, siger professor Børge Obel, ICOA.

- Vi ser frem til at præsentere vores resultater og høre erfaringer fra de andre fire regioner og udlandet og få en god debat om, hvad der er vigtigt, når man skal vælge et organisations design, udtaler ph.d. studerende, læge og MBA Anders Møllekær, der står for forundersøgelsen i samarbejde med professor Hans Kirkegaard fra Center for Akutforskning og professor Børge Obel fra ICOA.

Kontakt:
Ph.d. studerende, læge og MBA Anders Møllekær, DESIGN-EM
mail : ANDERS.MOELLEKAER@KI.AU.Dk

Professor Børge Obel, ICOA, BSS
mail: bo@asb.dk

Professor Hans Kirkegaard, Center for Akutforskning
Mail: d117269@dadlnet.dk

Læs mere om konferencen her:
http://icoa.au.dk/events/event/artikel/organisering-af-faelles-akutmodtagelse-i-danmark/

Læs mere om Design-EM på http://icoa.au.dk/research/design-em/