News

2021.04.22 | Research news

DKK 8.4 million for a project combining plant-based food and food waste

How can Denmark adapt to a higher degree of plant-based food, decrease food waste and strengthen green food innovation, thereby supporting sustainable development in the food sector? These questions lie at the heart of a new interdisciplinary research project coordinated by Jessica Aschemann-Witzel, professor at the MAPP Centre at the Department…

2021.03.10 | Research news

Significant difference in the Danes' willingness to reduce meat consumption

Among Danish consumers, there is a general tendency to eat less meat, but it varies significantly among different types of consumers. A new report from the MAPP Centre at Aarhus University shows the variations.

2021.03.09 | Research news

Mange faktorer påvirker forbrugernes valg af sundere fødevarer

Skal forbrugernes valg af fødevarer drejes i en sundere og mere klimavenlig retning, så er det afgørende at forstå, hvorfor vi forbruger, som vi gør. Det blev mere end 200 webinar-deltagere klogere på den 4. marts, hvor den nyeste viden på området blev præsenteret af forskere fra Aarhus Universitet.

2021.03.09 | Research news

”Lavt fedtindhold” og ”Højt fiberindhold” kan både vejlede og give misforståelser

Når et fødevareprodukt er mærket med ”Lavt fedtindhold” eller ”Højt fiberindhold”, kan det hjælpe os til at tage et sundere valg, men det kan også få os til at opfatte et produkt som sundere, end det egentlig er. Forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet kaster lys over dilemmaet i en ny undersøgelse af de danske forbrugeres reaktion på de…

2021.02.24 | Research news

Størst potentiale for at reducere indtaget af usunde sager hos ”light-forbrugerne”

Der er størst potentiale for at reducere indtaget af fastfood, færdigretter, snacks og sodavand hos forbrugere med hang til light-produkter, også selv om de har en stærk trang til de usunde sager. Det viser en helt ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus Universitet, der kortlægger danskernes forbrugsvaner, motiver og præferencer.

2021.02.23 | Research news

Research to transform the production and consumption of foods

All humans should have access to healthy and sustainable diets, circularity should reduce resource consumption and we must rediscover diversity. According to a group of experts, these should be the superior goals for the new EU framework programme for research.

2021.02.15 | Grants

2 million grant for Karen Brunsø

Karen Brunsø has received a grant of DKK 2,010,500 in connection with the EU Marie Curie Innovative Training Network project EATFISH

2021.02.12 | Research news

Forbrugere positivt stemt over for Nøglehulsmærket

Over halvdelen af de danske forbrugere har en positiv opfattelse af Nøglehulsmærket, der er sat i verden for at gøre det sundere valg lettere, men der er stadig plads til forbedring. Mange bemærker fortsat ikke Nøglehullet, når de køber ind, og nogle er i tvivl om, hvad det står for. Det viser en ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus…

2021.01.21 | Events

Ny forbrugerforskning i fødevarer præsenteres på åbent webinar

Danskernes forbrug af snacks, søde sager og kød er på programmet, når forskere fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet præsenterer en række nye undersøgelser på fødevareområdet. Det sker på et webinar den 4. marts, hvor alle interesserede er velkomne.

2021.01.21 | Research news

Almost a third of Danes have cut down on the meat in their diets

A new study from Aarhus University shows that almost a third of the Danes have reduced or stopped their meat consumption. Among these are, in particular, people with higher education, people in larger cities, women and young people.

Showing results 1 to 10 of 196

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next