Ny bog - Projektledelse og implementering af komplekse forandringer

Ny bog om projektledelse og implementering af komplekse forandringer af Ann-Dorte Fladkjær Nielsen og Per Svejvig

2016.03.15 | Merete Elmann

Projekter og ikke mindst IT-projekter er ofte i offentlighedens og pressens søgelys, og det er sjældent positive historier, der bliver fortalt. Computer World kårer fx hvert år ved nytårstide 'Årets IT-fuser', og det er kulminationen på de mange omtaler af fejlslagne IT-projekter i årets løb. Vi bliver bombarderet med de negative historier om projekter, og man kunne få den opfattelse, at der ikke er positive historier. Men store og komplekse IT-forandringsprojekter kan lykkes, og det vil vi gerne fortælle om i bogen, hvor vi inddrager et stort IT-baseret forandringsprojekt hos Jyske Bank, der lykkedes.

Projektledelse og Implementering af komplekse forandringer er en meget udfordrende opgave. Den indebærer en stor indsats i ledelsen af såvel organisatoriske som tekniske aktiviteter. Bogen beskriver faserne i projektet, men i et bredere perspektiv end normalt i projektledelse, men gennemgår derudover en række vigtige temaer ved store og komplekse projekter såsom metaforer som ledelsesmiddel og udefra-perspektivet. Bogen er casebaseret og trækker på den største forandringsproces i Jyske Banks historie hvor 900 medarbejdere arbejdede på 147 projekter i to år.

Bogen 'Projektledelse og implementering af komplekse forandringer' er skrevet af Ann-Dorte Fladkjær Nielsen og Per Svejvig og udkommer i maj 2016.

Research news