’Strategi med succes’ kåret som årets erhvervsbog 2016

2017.01.13 | Julia Rolsted Stacey

Bogen ’Strategi med succes’ skrevet af Jørgen Lægaard og Elmer Fly Steensen, ph.d. og lektor ved Institut for Virksomhedsledelse, er for nylig blevet kåret til årets erhvervsbog 2016 af Jyllands-Posten.

Bogen gennemgår de værktøjer, som både forskning og praktisk erfaring har vist virker.

I bogen åbner danske topledere, som bl.a. Niels B. Christiansen (Danfoss), Søren Schriver (Hummel), Kjeld Zacho Jørgensen (Billund Lufthavn) og Bo Lybæk (GVP International), dørene op til deres strategiske ’maskinrum’. Således giver de læseren et indblik i, hvordan man som topleder kan opnå succes med sin virksomhedsstrategi, som kan inddeles i tre processer:

  • Det allervigtigste for en topleder, der ønsker at få succes med at udvikle og gennemføre en ny strategi, er at være den gode rollemodel for forandringen
  • Det næstvigtigste er at formulere mål og vision for forandringen
  • Det tredjevigtigste er, at man som topleder også skal være historiefortælleren om forandringen.

Jyllands-Posten har i sit valg af årets bog lagt vægt på, at bogen har en faglig tyngde og er fyldt med lærerige eksempler, værktøjer og gode illustrationer. Bogens faglige tyngde er blandt andet styrket af en undersøgelse af 200 danske virksomheders erfaringer med strategiarbejde. Bogen gennemgår de værktøjer, som både forskning og praktisk erfaring har vist virker.

Du kan læse mere om Jørgen Lægaard og Elmer Fly Steensen her.  

Få redskaberne til selv at opnå succes

I marts 2017 underviser bogens to forfattere på kurset ’Strategi med succes’ på Aarhus BSS. Kurset tager udgangspunkt i de værktøjer og nøgleopgaver, som bogen gennemgår.

Debate