Forskning


Hos Center for Accounting beskæftiger vi os med tre primære og sammenhængende områder; eksternt regnskab, økonomistyring og revision. Selvom de tre områder tjener forskellige formål, er de indbyrdes forbundne og bidrager tilsammen til den overordnede økonomiske styring og ansvarlighed i organisationer.

Forskning i eksternt regnskab undersøger forskellige aspekter af finansiel rapportering, videregivelse og ansvarlighed. Vi forsker i emner som regnskabsstandarder, regnskabsanalyse og reglernes indvirkning på finansiel rapportering.

I vores tilgang til regnskabsforskning anvender vi forskellige metoder, herunder empirisk analyse ved hjælp af kvantitative data, eksperimenter og teoretisk modellering. Resultaterne fra vores forskning offentliggøres i akademiske tidsskrifter, præsenteres på konferencer og bruges af standardsættende organer, praktikere og politiske beslutningstagere til at øge effektiviteten af regnskabs- og rapporteringssystemer.

Forskning i økonomistyring undersøger forskellige aspekter af finansiel og ikke-finansiel information, der bruges af organisationer til beslutningstagning, planlægning og ledelseskontrol. Vi forsker i emner som omkostningsanalyse, budgettering, præstationsmåling og strategiske økonomistyringsteknikker.

I vores tilgang til forskning i økonomistyring anvender vi en række forskellige metoder, herunder casestudier, undersøgelser, eksperimenter og statistisk analyse af kvalitative og kvantitative data. Indsigten opnået fra vores forskning offentliggøres i akademiske tidsskrifter, præsenteres på konferencer og bruges af praktikere til at udvikle mere effektive økonomistyringssystemer. Disse resultater hjælper organisationer til bedre at planlægge, kontrollere og optimere deres drift for at nå deres strategiske mål.

Forskning i revision fokuserer på undersøgelse og evaluering af revisionspraksis, standarder, metoder og resultater. Målet er at forbedre kvaliteten, effektiviteten og pålideligheden af ​​revisioner, som er afgørende for at sikre nøjagtigheden og integriteten af ​​den finansielle rapportering.

I vores tilgang til revisionsforskning anvender vi en række forskellige metoder, herunder empirisk analyse ved hjælp af arkivdata, eksperimenter, undersøgelser og teoretisk modellering. Resultaterne fra vores revisionsforskning offentliggøres i akademiske tidsskrifter, præsenteres på konferencer og bruges af praktikere, standardsættere og myndigheder til at forbedre revisionspraksis og øge pålideligheden og troværdigheden af ​​finansiel rapportering.

Nylige eksempler

Professor Frank Thinggaard har skrevet et kapitel om regnskabsrapporterings-systemet i Danmark som led i en europæisk sammenligning af nationale indarbejdninger i harmoniseringen af ​​nationale regnskabsregler. Han opridser de særlige kendetegn ved den danske regnskabsregulering. Derudover bemærker han, at ’Danmark har en progressiv holdning til CSR/ESG-rapportering i årsrapporten. Der er tilføjet nye bestemmelser til regnskabsloven, før EU-reglerne krævede sådanne oplysninger, og hver gang EU har fulgt trop, har Danmark ofte truffet beslutning om et udvidet anvendelsesområde'.
Se publikationen: https://doi.org/10.1007/978-3-031-42931-6.