Vis

VELKOMMEN TIL SMART HOME PROJEKTETS NYHEDSBREV

Tak fordi du har meldt dig til vores nyhedsbrev. Vi vil derfor løbende sende dig nyt om, hvad der sker i projektet, de seneste forskningsresultater og inspirerende virksomhedscases.

Nyhedsbrevet er for dig, der gerne vil følge med i vores Smart Home projekt og generelt gerne vil holdes opdateret om Smart Home markedet udvikling og høre nærmere om, hvordan virksomheder bevæger sig ind på dette marked fra mange forskellige brancher. 

Smart Home projektet er i fuld gang

Smart Home projektet startede i januar 2018 og kører frem til juli 2020. Projektet er støttet af Industriens Fond.

Projektet er et forsknings- og innovationsprojekt med fokus på virksomheder, der udvikler, producerer, installerer eller servicerer IoT baserede produkter og services til private hjem. 

Et centralt mål med projektet er at udvikle et innovationsforløb, der kan hjælpe virksomheder i feltet med at udvikle strategier og nye digitale forretningsmodeller som del af et Smart Home økosystem

Vi har netop afsluttet det første pilotprojekt, hvor 12 virksomheder har deltaget i Living Lab workshops og master classes.  Nu er vi i fuld gang med at rekruttere 10 nye virksomheder til en frisk runde Living Labs og kurser for virksomhedsledere. De kører i perioden 30. april til 25. juni. Sig endelig til, hvis det kunne være noget for jer at deltage (peka@mgmt.au.dk)

Et andet mål med projektet er at udvikle ny viden om Smart Home markedet og kundernes forventninger og om Smart Home virksomheders digitale udfordringer og muligheder. Forskningsprojekterne er i fuld gang. Vi vil holde dig opdateret om, hvad vi finder ud af.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen

 

Professor Børge Obel, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS bo@icoa.au.dk

Projektleder Pernille Kallehave, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS bo@icoa.au.dk

Senior Digital Innovation Specialist Marie Rørdam Fenger, Alexandra Instituttet marie.fenger@alexandra.dk

SMART HOME OG NYE FORRETNINGSMODELLER


I dag er et hus ikke bare et fysisk produkt. En bygning er i lige så høj grad en interaktiv, digital informationstjeneste, data leverandør og kommunikationskanal. Varmepumper, vinduer, el-vand- og varme systemer, sikkerhedsalarmer, køleskabe etc. udstyres med intelligente sensorer og forvandler et traditionelt hjem til et Smart Home, hvor leverandørens direkte kontakt med slutbrugeren er central.

Virksomheder, der plejede at være B2B underleverandører til byggeindustrien begynder nu at kommunikere direkte med husets beboere og modtage store mængder data om beboernes brugsvaner og behov. Samtidig begynder de enkelte komponenter at kommunikere med hinanden og opsamler en stor mængde data. Data som kan omsættes til nye digitale services.  De traditionelle producenter og leverandører presses af nye – og måske mere digitalt parate - aktører i markedet.

Smart Homes er derfor ikke kun et spørgsmål om nye tjenester og tilbud, men også om nye digitale salgs- og kunderelationer, nye samarbejdsrelationer, prisstrategier, og nye eksportmarkeder. Digitalisering omdefinerer forretningssystemer og modeller samt værdikæder i byggebranchen og andre brancher, der leverer til hjem.     

Bevillingsgiver