Velkommen til tredje årgang af cand.merc. i Commercial and Retail Management

47 studerende har i år valgt at læse på cand.merc. linjen.

Sommeren går på hæld og undervisningen er i fuld gang for det nye hold på Commercial and Retail Management. I år har 47 studerende valgt denne cand.merc.-specialisering, hvilket er et markant fald fra sidste års 80 studerende.

Studieleder Lars Esbjerg har gransket tallene for at finde en forklaring på de færre studerende.

”På linje med andre danske universiteter har AU i 2022 oplevet en faldende søgning til sine uddannelser, herunder til cand.merc. Det er svært at give en entydig forklaring herpå. For cand.merc. har det spillet ind, at færre studerende er blevet færdig med HA end i tidligere år, da nogle studerende er blevet studietidsforlænget som følge af COVID-19.

En anden årsag er, at de HA-studerendes retskrav om optag på cand.merc. er blevet forlænget til 3 år. Nogle studerende benytter måske muligheden for at tage et sabbat år, inden de læser videre, efter COVID-19 har sat sit negative præg på deres bacheloruddannelse. Endvidere har vi i år oplevet, at en større andel af de studerende, der er blevet tilbudt optag, har valgt at sige nej tak til dette tilbud end tidligere.”

På trods af det lavere antal studerende, så er denne linje dog stadig en af de mest populære cand.merc. linjer på Aarhus BSS, hvor andre linjer også har oplevet et fald i ansøgertallet.

Programmets founding partnergruppe er dog klar til at gøre en ekstra indsats, så flere studerende får øjnene op for linjen og planlægger pt. en række aktiviteter såsom virksomhedsbesøg for bachelorstuderende.